Bästa Tandemvagn för syskon

Vår Guide till 2022-års Bästa Tandemvagn

Så du funderar på om en Tandemvagn är rätt köp för dig och dina barn?

Vi kan direkt säga att det är ett bra val! Men, det ligger lite mer bakom än så.

Du har säkert sett dem ute på stan. En lite längre typ av vagn där barnen sitter efter varandra. Ibland ovanför, ibland under. Det finns flera olika varianter.

Det är en Vanlig och Populär typ av Syskonvagn

Syskonvagnar av tandemtypen är populära vagnar. Och det beror, bland annat, på att till skillnad från Sida Vid Sida (dubbel) vagnarna så är det inga större problem med bredden på vagnen. Den är i stort sett lika bred som en “vanlig” singel barnvagn.

Att hitta just rätt modell kan dock vara lite knepigt. Utbudet är ganska stort. Vill vill här göra det enklare för dig att komma fram till vilken tandemvagn som passar dig och din familj bäst.

Du kan läsa vår jämförelseguide över, nästan, alla de tandemvagnar för syskon som är tillgängliga på marknaden. Du hittar guiden precis här nedanför.

Vill du lära dig mer själva typen av vagn och vad du ska tänka på när du ska köpa så läser du bara vidare efter guiden!

Vår Jämförelseguide över Tandemvagnar

Här har vi samlat ihop några av de bästa alternativen som du kan köpa och jämfört dem i en överskådlig guide. Du kan sortera på varje kolumn i tabellen. På så sätt kan du utgå från sådant du tycker är viktigt.

(Sitter du på en liten skärm, t ex mobil, så hittar du en scrollfunktion längst ned i tabellguiden.)

Du kan klicka på produkttexten för att komma till butik, få mer information och för att köpa syskonvagnen.

Klicka överst i kolumnen för att sortera den efter dina önskemål

BildProduktnamnVagnens
Vikt (kg)
Max
Belastning
Från
Födsel
För
Tvillingar
BetygLägsta
Pris
ABC Design - Zoom TandemvagnABC Design - Zoom17.315JaJa4 out of 5 stars (4 / 5)5999:-
ABC Design - Zoom Air TandemvagnABC Design - Zoom Air1915JaJa4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)5999:-
Akta Graco - Modes DuoAkta Graco - Modes Duo21.820JaJa3.1 out of 5 stars (3,1 / 5)3995:-
Akta Graco - Ready to GrowAkta Graco - Ready To Grow14.915Ja*Ja*3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)2495:-
Akta Graco - Stadium DuoAkta Graco - Stadium Duo13.815JaNej4.3 out of 5 stars (4,3 / 5)1980:-
Akta Graco - Trekko DuoAkta Graco -Trekko Duo13.914JaNej4.3 out of 5 stars (4,3 / 5)2999:-
Akta Graco - Quattro Tour DuoAkta Graco - Quattro Tour Duo18.415Ja*Ja*3.8 out of 5 stars (3,8 / 5)3060:-
Baby Jogger - City SelectBaby Jogger - City Select12.720JaJa4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)5995:-
Beemoo - Premium InlinevagnBeemoo - Premium21.515JaNeji/u4495:-
Beemoo - Twin Travel TandemvagnBeemoo - Twin Travel1515JaJai/u2395:-
Britax - B-Ready TandemvagnBritax - B-Ready1312JaJa3.4 out of 5 stars (3,4 / 5)7999:-
Carena - Smögen SyskonvagnCarena - Smögen15.825JaJai/u5295:-
Chicco - Cortina Together TandemvagnChicco - Cortina Together15i/uJa*Ja*4 out of 5 stars (4 / 5)3635:-
Emmalunga - Super Viking InlinevagnEmmaljunga - Super Viking17.515JaNej3.2 out of 5 stars (3,2 / 5)8700:-
Hauck - Duett 2 TandemvagnHauck - Duett 215.515JaNej4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)3495:-
Jolz - Geo2 Duo SyskonvagnJoolz - Geo 214.320JaJa4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10995:-
Joie - Evalite Duo InlinevagnJoie - Evalite Duo10.515Ja*Nej3.8 out of 5 stars (3,8 / 5)2499:-
Mountain Buggy - +One InlinesyskonvagnMountain Buggy - +One1320JaNej3.6 out of 5 stars (3,6 / 5)5495:-
Petite Chérie - Excellence Double TandemvagnPetite Chérie - Excellence Double2015JaJai/u4995:-
Phil & Teds - Dot InlinevagnPhil & Teds - Dot Double13.420Ja*Ja*3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)6298:-
Phil & Teds - Dash Double InlinevagnPhil & Teds - Dash13.315Ja*Ja*4.1 out of 5 stars (4,1 / 5)7798:-
Phil & Teds - Sport Double TandemvagnPhil & Teds - Sport12.515Ja*Ja*4.2 out of 5 stars (4,2 / 5)6798:-
Phil & Teds - Voyager Double TandemvagnPhil & Teds - Voyager15.920JaJa4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)7798:-
UPPAbaby - Vista SyskonvagnUPPAbaby - Vista Duo12.515JaJa4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)11295:-

* Fungerar endast tillsammans med ett Babyskydd

Mer info angående vissa av kolumnerna:

 • Max Belastning – är per sits och anges i kilo. Totala viktkapaciteten för en vagn är denna siffra x2 plus eventuell lastkapacitet i underfack.
 • Betyg – är betyg från oss eller andra större sajter.
 • Lägsta Pris – är det lägsta priset vi hittat i våra samarbetsbutiker. I vissa fall kan priset ändrats utan att vi hunnit uppdatera guiden.
 • i/u – ser du detta så har vi inte lyckats få fram några siffror eller betyg.

Tandemvagnar för Nyfödda och /eller Tvillingar
Om vagnen ska användas av ett nyfött barn måste en liggdel användas. Står det i guiden att vagnen fungerar för nyfödda eller tvillingar betyder det att en liggdel eller två kan monteras på vagnen. På flera av vagnarna är detta en produkt du får köpa till, då ökar även totalpriset.

Där har du nu fått se och jämföra olika vagnar gentemot varandra. Fortsatt så kan du lära dig mer om vagnar och vad du ska titta efter.

Vad är då en Syskonvagn av typen Tandem

Först ska vi ta och göra klart vad en tandemvagn är för något egentligen. Även om just du kanske redan har det klart för dig.

En tandemvagn är en typ av syskonvagn där den ena sitsen för barnet är placerad framför eller bakom den andra. Den kallas även för inlinevagn. Inline för att barnen sitter i en linje efter varandra, en lodrät linje.

Rent generellt så innebär detta att vagnen blir relativt smal. Den är ungefär lika bred som en vanlig enkelvagn. Skillnaden är att den istället blir längre.

Skillnader Jämfört med en Dubbelvagn

Jämför du med en annan populär typ av syskonvagn, dubbelvagnen (sida vid sida), så kommer barnen ha ungefär samma sorts utrymme, med vissa undantag. Den stora skillnaden ligger som sagt i att själva vagnen blir lång istället för bred.

Vilket man föredrar är ofta efter eget tycke och smak samt hur vagnen kommer att användas.

En vagn kan kännas helt olik en annan när den väl körs. Anledningen kan hänga på vagnens längd eller bredd (+ en massa andra detaljer). Olika vagnar har också olika specifikationer och justeringsmöjligheter. Det handlar bland annat om hur sitsen kan justeras, storleken sittutrymme, färger och lastkapacitet med mera.

Detta kan låta lite överväldigande och komplicerat. Men det är det inte, många utav de olika skillnaderna handlar egentligen bara om bonusspecifikationer.

Att veta allt man vill ha som förstagångsköpare är nästan omöjligt. Fokusera endast på sådant som du känner till i dagsläget.

Tandemvagnar passar bra för familjer som har 2+ barn. Många kan användas direkt från födsel och ändå upp till 6-års ålder. Den har dessutom fördelen att om du endast kör ett barn så slipper du den extra bredden, det är “nästan” som att du är ute och navigerar med en enkelvagn.

Flera modeller ser ut som, och är, vanliga enkelvagnar men har en påbyggnadsdel för barn nummer 2. Det betyder att du kan plocka bort denna och sedan endast ha en vanlig enkelvagn när det blir aktuellt för det. Väldigt smidigt.

Hur Du Väljer Rätt Tandemvagn för din familj

Det är viktigt att du hittar en vagn som passar dina individuella behov. Alla familjer är olika och har olika förväntningar av vad just dem vill ha ut av en barnvagn.

Här är därför några frågor du kan ställa dig och fundera över för att på så sätt kunna komma fram vad som passar er bäst:

 1. Hur stora/gamla är dina barn?
  Som bra är så passar och fungerar en tandemvagn till många olika vikter/storlekar. Där många t.o.m klarar av en vikt på över 20kg.

  Om du redan har barn så behöver du inte titta efter om den är anpassad för spädbarn, så vida det inte kan bli fler barn framöver. Går du istället i väntans tider så ska du titta efter så att vagnen du är intresserade av verkligen kan användas direkt efter födseln.

  Vagnarnas storlek (måtten) varierar. Därför är det viktigt att veta ungefär hur mycket utrymme som kommer att behövas för barnen, både nu och framöver. Vissa modeller är byggda lite tajtare än andra och detta kan påverka hur långt upp i åldrarna som vagnen kan komma att kunna användas, utan att den blir för liten.

 2. Behöver sittdelen kunna fällas ned till helt liggande läge?
  En fällningsmekanism kan vara bra ur flera aspekter.

  Dels när det är dags att sova under långa dagar i vagnen men självklart även om du vill använda en liggdel. En liggdel är självklart helt nödvändigt när du har en nyfödd. Med vissa modeller medföljer en liggdel men annars finns det att köpa till.

  På många tandemvagnar är det endast den ena sitsen som kan fällas. Det beror ofta på själva modellens utformning och design. Det är svårt, för att nästan säga omöjligt, att på ett säkert sätt kunna få till fällning av båda sittdelarna. På modellerna där ena sätet går att fälla kan det andra endast justeras ett fåtal grader eller är ofta helt fast.En del tandemvagnar erbjuder denna möjlighet. Så om detta är av stor vikt för dig så bör du placera denna specifikation högt upp på din prioriteringslista.

  Har du ett barn som är lite äldre än det andra så är kanske den bästa vagnen för dig en där just endast den ena sitsen kan fällas.

  Om du däremot har tvillingar, mer om tvillingvagnar här, så behöver du kunna fälla både sätena.

 3. Hur ofta och på vilket sätt kommer vagnen att användas?
  Det är här som dess hållbarhet, design och vikt spelar in i ditt köpbeslut.Många av vagnarna är lätta vilket gör dem enkla att skjuta på och hantera. De är perfekta för dagliga aktiviteter.Om ni är en aktiv familj och vagnen kommer att användas i t ex parker och skog. Då gäller det att välja en som klarar av mer oöm hantering. Kolla då även upp olika joggingvagnar! Har du begränsat med bagageutrymme i bilen och vet med dig att vagnen kommer att åka in och ur bilen ofta. Se då till att kolla då upp dess hopfällda mått noga.

Mycket hänger på dina speciella behov så det är därför det är så viktigt att veta på förhand. Ett välgrundat köpbeslut leder ofta rätt och besparar dig från en massa onödigt jobb :).

Där har du nu vår genomgång och guide över tandemvagnar.

Hoppas du och din familj hittar rätt!