SKÖTVÄSKA – Få hjälp i sökandet efter den perfekta skötväskan!

Letar du efter en ny skötväska?

Då har du kommit helt rätt!

Här kommer vi guida dig rätt så att du hittar den bästa skötväskan för just ert behov.

Gå på egen känsla
Vi har jämfört flertalet modeller – i det här fallet nio stycken, och jämfört med de behov som vi anser vara viktiga. Men se till att hitta en skötväska som uppfyller era behov. Vi hoppas att vår köpguide kan vara till er hjälp!

Här hittar du snabbt våra favoriter:

Längre ner på sidan får du ta del av några saker vi tycker du bör tänka på när det är dags att köpa skötväska.

Våra val – de bästa skötväskorna

Här följer våra val bland de vi anser vara de bästa på marknaden. Tänk dock på att vi alla har olika behov, vi har dock försökt att tänka oss in i olika situationer och användningsområden. Se undertexten för varför vi rekommenderar just den specifika skötväskan.

Ordningen är inte efter ranking.

Skip Hop Duo Signature Skötväska

Vårt val av skötväska

Praktisk är ett ord som beskriver Skötväskan Skip Hop Duo Signature väldigt väl. Väskan är försedd med flera stora och rymliga fack vilket gör att man får plats med allt man behöver och lite till. Här ryms blöjor, extra ombyte, filtar, flaskor, salvor, leksaker och annat som du vill ha lättillgängligt och nära till hands.

Det stora facket försluts med en dragkedja för att förhindra att sakerna faller ur. Även utsidan är försedd med flera fack där mindre prylar kan förvaras och vara lättillgängliga. På kortsidorna finns det fack som passar perfekt till flaskan, både din egen vattenflaska och nappflaskan. Bär väskan i de två bärhandtagen eller överaxeln med axelremmen.

Skötväskan kan enkelt göras om för att hängas på vagnen med särskilda vagnfästen. Det medföljer en smidig skötbädd som underlättar blöjbyten när man är på utflykt.

Vi gillar


Praktisk och smidig
Flera stora rymliga fack
Smidig skötbädd medföljer
Billig skötväska

Gillar mindre


Kan upplevas som svår att fästa på vagnen
Få mindre fack

Bellotte Nova Skötväska Ryggsäck

Skötväska som du bär som ryggsäck

Bellotte Nova Skötväska Ryggsäck

Bellotte har designat en skötväska som du inte behöver bära i handen eller över ena axeln. Den här bär du istället som en ryggsäck vilket gör den ergonomisk och skonsam för kroppen. Den har två vadderade och ställbara axelremmar men även ett bärhandtag på ovansidan.

På ena kanten på ovansidan finns även ringar där man kan knäppa fast fästen för handtaget på barnvagnen och på så sätt får man flera olika alternativ på hur skötväskan kan användas. Utsidan på väskan är försedd med hela åtta olika fack där några av dem stängs med dragkedja, allt för att förenkla organiseringen av alla tillbehör som behöver finnas tillgängliga.

Inuti finns ett stort fack som rymmer allt du kan tänkas behöva och även fem innerfack. Väskan stängs med dragkedja.

Vi gillar


Skötväska som du bär som ryggsäck
Barnvagnsfäste ingår
Flera olika fack på utsidan
Ställbara och vaddderade axelremmar

Gillar mindre


För små fack för flaskor
Kan av vissa upplevas som ”billig”

Petite Chérie Skötväska Heritage

Skötväska med god förvaring

Den här skötväskan har en svensk design med quiltmönster på utsidan och detaljer av läderimitation. Väskan kan bäras i handen med de två bärhandtagen eller över axeln med den avtagbara axelremmen. Det går även smidigt att göra om skötväskan till en barnvagnsväska och knäppa fast den på barnvagnens handtag. Skötväskan Heritage har ett stort och rymligt fack och insidan är försedd med ytterligare fyra mindre innerfack varav ett kan förslutas med dragkedja. På så sätt är det enkelt att hålla reda på mindre saker så som nycklar, plånbok och telefon som inte behöver förvaras i det stora facket.

Den medföljande skötmadrassen gör det bekvämt med blöjbyten även när man är på resande fot. Väskans diskreta och snygga design gör att den likväl kan användas som en vanlig handväska och på så sätt kan man fortsätta använda den även när behovet av skötväska inte längre kvarstår.

Vi gillar


Skötväska med gott om utrymme
Stort huvudfack med dragkedja
Kan bäras både som axelrem och över ena axeln
Skötväska till bra pris

Gillar mindre


Någotn mindre stabilitet

Fillikid Skötväska Ryggsäck

Snygg, stilren och prisvärd skötväska

Skötväskan från Fillikid är en praktisk ryggsäck i en snygg och diskret design. Yttertyget går i en ljusgrå nyans där vissa detaljer sticker ut i svart. Välj mellan att bära väskan på ryggen, i de två bärhandtaget eller knäpp fast den på barnvagnens handtag med hjälp av de fästen som medföljer. På utsidan av väskan finns två öppna fack som passar perfekt till att ställa flaska eller termos. På framsidan finns ett fack med dragkedja som inuti har flera fack i olika storlekar.

Väskan öppnas uppifrån med en dragkedja och inuti finns ett stort fack som rymmer blöjor, klädbyten och andra skrymmande saker. Det finns även fem innerfack varav ett är försett med dragkedja. Denna skötväska rymmer allt som du behöver ha med dig och med hjälp av alla olika fack som finns kan du enkelt organisera packningen.

Vi gillar


Snygg, stilren och praktisk
Skötväska som ryggsäck
Enkelt att organisera din packning
Flera olika sätt att bära skötväskan på

Gillar mindre


Emmaljunga Skötväska Travel 2022

Klassisk väska från Emmaljunga

Skötväskan Travel från Emmaljunga är designad för att matcha barnvagnarna från samma märke. Inuti skötväskan finns det flera praktiska och rymliga fack så att det blir enkelt att hålla ordning på alla tillbehör som behöver finnas nära till hands när man är på resande fot eller utflykter.

Även utsidan har flera fack med dragkedja samt ett fack där flaskan kan placeras ståendes. Den enkla designen gör väskan tilltalande och diskret. Den långa axelremmen kan snabbt knäppas loss om man föredrar att bära väskan i de två handtagen istället. Handtagen och axelremmen är designade i konstgjort läder vilket gör de till snygga detaljer på den annars enhetliga väskan. Skötväskan är tillverkad helt i polyester och kan enkelt torkas av vid behov.

Det medföljer en skötbädd som gör blöjbytena på resande fot bekvämare och enklare.

Vi gillar


Snygg, stilren och praktisk
Schysst pris!
Smidig skötbädd medföljer
Tillverkad i polyester och enkel att torka av

Gillar mindre


Väskan passar mest till Emmaljunga-barnvagnar

Petite Chérie Fantaisie Skötväska

Enkel skötväska

Det här är en skötväska med gott om förvaring. Väskan omfattas av ett stort huvudfack om försluts med en dragkedja. Inuti finns sedan flera mindre fack så att man enkelt kan sortera upp innehållet och enklare hitta de grejer som man behöver för tillfället. Utanpå finns ett stort ytterfack som även det försluts med dragkedja.

Väskan kan bäras i de två bärhandtaget eller så kan man knäppa fast den justerbara axelremmen och istället bära väskan över ena axeln. Det medföljer även två särskilda spännen för att kunna sätta fast skötväskan på handtaget på barnvagnen. Yttertyget är tillverkat av kraftig nylon vilket gör att väskan är vattenavstötande och lätt att rengöra.

Vi gillar


Snygg, stilren och praktisk
Billig skötväska!
Kan användas både som skötväska – som handväska
Enkelt att organisera det du har med dig

Gillar mindre


Uppfattas av vissa som billig

BUDDY & HOPE Polyester Skötväska

Skötväska från populärt märke!

Det populära märket Buddy & Hope har designat denna skötväska som är tillverkad helt i polyester. Polyester är ett material som är slittåligt och lätt att hålla rent. Väskan går helt i svart men designen bryts av med detaljerna i skinnimitation. Huvudfacket försluts med en dragkedja som hjälper till att hålla alla grejer på plats och minimerar risken för ficktjuvar.

Inuti finns det flera mindre fack varav ett med dragkedja så att man enkelt kan komma åt och organisera bland de mindre tillbehören och ägodelarna så som nycklar och plånbok. Även på utsidan finns det några mindre fack på väskans samtliga sidor, perfekt för sådant som man måste komma åt snabbt. Skötväskan har två fasta bärhandtag men kan även bäras i den avtagbara och justerbara axelbandet. I samma ringar som axelbandet kan fästas kan man fästa remmar för barnvagnshandtaget och använda väskan som en barnvagnsväska.

Vi gillar


Snygg, stilren och praktisk
Enkel att rengöra!
Populärt och omtyckt märke
Skötmatta medföljer

Gillar mindre


Bugaboo Skötväska

Bugaboos bästa skötväska!

Bugaboo skötväska

Omåttligt populära Bugaboo har tagit fram en skötväska som är kompatibel med deras egna barnvagnar. Väskan har särskilda fästen som gör att den smidigt går att knäppa på och av från vagnen. Därtill har den två bärhandtag och ett axelband som är justerbart. Det stora huvudfacket stängs med en dragkedja och rymmer det mesta som man behöver ha med sig när man är iväg. Inuti finns det tre innerfickor där en av dem har dragkedja för säker förvaring av värdesaker. Även utsidan har flera mindre fack som gör små prylar lättillgängliga.

På ena kortsidan av väskan finns ett särskilt fack för flaskan som dessutom är isolerande vilket gör att flaskans värme eller kyla håller en längre tid. Det medföljer en praktisk skötdyna som lätt kan fällas ut och vikas ihop. Väskans design är klassisk och stilren vars färg går helt i svart. Fodret i väskan är lätt att torka av från smuts så att väskan kan hållas fräsch länge.

Vi gillar


Ren och skär kvalité
Populärt och omtyckt märke
Skötmatta medföljer
Flera fack för all möjlig förvaring

Gillar mindre


BUDDY & HOPE Skötväska

Skötväska från BUDDY& HOPE

Skötväska från Buddy & Hope

Med en sportig design rymmer denna enkla skötväska allt som du kan tänkas behöva ha med dig en dag ute med ditt barn. Väskan går i vitt och har sedan svarta detaljer vilket gör att designen känns spännande och intressant. Dragkedjan som försluter det stora facket gör att inga saker riskerar att trilla ur. Inuti finns det även flera fickor som hjälper dig att organisera bland sakerna och skapa ordning vilket underlättar när man snabbt behöver få tag på någonting.

Det finns även en mindre ficka på utsidan som stängs med en knapp. Väskan har ett axelband som både kan justeras och knäppas loss från väskan, två fasta bärhandtag och det medföljer fästen för att smidigt kunna hänga på väskan på barnvagnen. Det medföljer även ett skötunderlägg som matchar väskan. När den inte används förvaras den i väskan där den ihopvikt knappt tar någon plats alls. Med detta skötunderlägg är du redo att när som helst byta blöja på ditt barn oavsett var ni är någonstans.

Vi gillar


Sport, tuff och snygg!
Populärt och omtyckt märke
Skötmatta medföljer
Flera fack för all möjlig förvaring

Gillar mindre


Vad ska man tänka på när man köper en skötväska?

Det första man behöver fundera på är hur stor skötväska man tror att man behöver. Försök lista upp allting som du önskar ha i en skötväska, kanske till och med lägg fram allting så att du får en uppskattning av hur stor plats det tar. Fundera sedan över hur du hade velat organisera detta, hur viktigt är det med många fack, dragkedjor, innerfickor, fickor på utsidan och så vidare.

Därefter behöver du tänka på hur du vill bära din skötväska. Föredrar du att bära den i bärhandtag, med ett axelband, som en ryggsäck eller hänga den på barnvagnen? Allt detta spelar in när du sedan ska välja en skötväska som är praktisk, rymmer allt du vill ha med dig när du är iväg och som är lätt att använda för just dig och din familj.

Fördelar med en skötväska

Genom att använda dig av en skötväska, rent generellt, så är det att du kan koncentrera dig på att du alltid har allting med dig när det gäller ditt barn – och du kan också få med dig andra personliga prylar. Således behöver du inte ha med dig två väskor.

Med tanke på just storlek är den lättare att ta sig fram med i trånga stadsmiljöer och i kollektivtrafiken.

Nackdelar med en skötväska

Det finns några nackdelar dock. Ofta beror dessa också på dess fördelar. Men här hittar vi inga nackdelar.

Att tänka på när du väljer skötväska

Det finns lite du behöver tänka på. Vad har jag för behov. Hur mycket pengar vill jag lägga?

Här är några av dessa:

Vad ska man ha i en skötväska?

I en skötväska bör allt för minst ett blöjbyte rymmas. Packa väskan med blöjor och våtservetter så att du enkelt kan rengöra. Det brukar följa med ett skötunderlägg till de flesta skötväskor men om det inte gör det så bör man själv packa ned det i väskan. Det finns skötunderlägg för engångsbruk eller sådant som kan användas flera gånger. Förvara mjukgörande salva och minst ett ombyte till bebisen om olyckan är framme.

Det kan även kännas tryggt att ha ett eget ombyte med, i alla fall en extra tröja då det är lätt hänt att det kommer kräks på tröjan. Därtill kan man ha en vattenflaska, ersättning eller mat på burk, sked, hakklapp, leksaker, extra nappar, dregglisar, filt och avfallspåsar att stoppa ned använda våtservetter och blöjor i om det inte finns en papperskorg nära till hands. I skötväskan kan man även packa ned sina egna saker så som mobil, plånbok och nycklar.

Kommer ni att resa med skötväskan?

Kommer den att användas när ni reser så är en lätt och kompakt skötväska att föredra. Lite beroende på hur ni reser så är olika egenskaper olika viktiga. Tänk på detta när ni planerar köp och resan.

Vilken skötväska passar mig?

Vilken skötväska som passar just dig beror mycket på tycke och smak men även vad du har för behov. Fundera över behoven först, hur mycket ska få plats i väskan, om man till exempel har två eller fler blöjbarn behöver man kanske en större variant som rymmer lite mer. Man kan även fundera på om man ska ha en väska som kan hänga på barnvagnen eller kanske en i ryggsäcksmodell. När man har funderat på det praktiska kan man gå över till vad det finns för märken som har skötväskor som matchar behoven och kraven som man har för att hitta en modell som man skulle trivas med och som har en tilltalande design, kanske en som matchar med barnvagnen.

Vad kostar en skötväska?

Vad en skötväska kostar varierar kraftigt och beror framförallt på märke och material. Det finns skötväskor i alla prisklasser, från hundra kronor upp till ett par tusen kronor. Innan man köper en skötväska kan det vara bra att jämföra olika modeller både vad gäller funktionalitet och pris. En skötväska för hundra kronor kan vara alldeles tillräcklig för dina behov och vara både snygg och praktisk. En dyrare skötväska kanske i sin tur fungerar att använda även i vardagen och kan därför hålla länge och användas i många år även efter att bebistiden är förbi. Oavsett vilken prisklass man väljer så är skötväskan ett av de billigare inköpen när det kommer till tillbehör som behövs den första tiden med bebis.

Nu har vi gett dig våra val av de vi anser vara de bästa skötväskorna som du kan köpa här i Sverige.

Se dock till att verkligen tänka över er situation och era specifika behov. Det är inte helt säkert att ni kommer fram till exakt samma beslut som vi gjort.

Hoppas vi ändå kunnat göra det lite enklare för dig att hitta rätt. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *