Regnskydd till barnvagnar

Regnskydd till barnvagnar – Skyddar ditt barn mot regn!

Ett regnskydd till barnvagnar är ett måste om du är ute på promenad med ditt barn när det regnar ute. Ett regnskydd skyddar inte endast mot regn, men är även starkt nog att hålla emot hård vind.  

Regnskydd är mycket säkra och praktiska att använda så länge ditt barn befinner sig i vagnen. Vid köp av ett regnskydd får du vanligtvis med en liten väska som du kan förvara regnskyddet i och sedan hänga på vagnen. I denna artikel går vi igenom olika regnskydd till barnvagnar och vad du bör tänka på innan köp! 

Varför behöver jag ett regnskydd till min barnvagn? 

Ett regnskydd är precis vad det låter som, ett skydd som ser till att din barnvagn håller sig fri från regn och är någonting som alltid är bra att ha nära till hands ifall vädret plötsligt skulle skifta.  

Ett regnskydd har dock flera användningsområden då det även kan skydda ditt barn från stark vind om det blåser mycket när ni befinner er utomhus. Med ett regnskydd håller ditt barn sig både varmt och torrt i vagnen och får fortfarande möjligheten att kunna kika ut. 

Vad du bör tänka på vid köp av ett regnskydd 

Ett regnskydd är någonting du alltid kan ha användning av, oavsett årstid. Det skyddar både barnet och barnvagnen ifrån sämre väder som regn, snö och slask. En del regnskydd är speciellt utformade utefter barnvagnens märke och modell och är i flera fall även inkluderad vid köp av barnvagn.  

Det finns dock universalmodeller som passar på de flesta barnvagnar. När du ska köpa ett regnskydd finns det en del punkter som kan vara bra att tänka på som följande: 

  • Det bästa är att se till att regnskyddet täcker hela vagnen, i alla olika lägen. Det är självklart viktigast att skyddet täcker barnet, men det är även fördelaktigt om skyddet täcker en del eller hela barnvagnen för bästa möjliga skydd.  
  • Se till att regnskyddet håller tätt om din barnvagn. Du vill inte att regn eller liknande ska kunna ta sig in vid kanter med mera. 
  • Prioritera ett smidigt regnskydd. Vissa regnskydd har en öppning, då kan du enkelt ta upp och sätta ner barnet igen utan att behöva ta av hela skyddet. Detta är en mycket smidig funktion om ditt barn behöver springa av sig lite eller om det är dags för blöjbyte.  
  • Reflexer skadar aldrig. Om ditt regnskydd har reflexer kommer det vara enklare för andra personer att se er i mörkret, vilket bara är ett plus.  
  • Se till att regnskyddet inte tar upp för stor plats när du inte använder det. Detta för att spara plats under vagnen. En del modeller har praktiska väskor som medföljer vid köp som du kan förvara skyddet i.  

Olika typer av regnskydd 

Olika typer av regnskydd passar till olika typer barnvagnar. Var noga med att se till att regnskyddet passar för just din barnvagn innan köp. Här nedan kan du läsa mer om olika typer av regnskydd och dess egenskaper. 

Emmaljunga regnskydd Exclusive large 

Regnskydd till barnvagnar - Emmaljunga Regnskydd exclusive large
Större bild

Emmaljunga regnskydd exclusive large är ett populärt regnskydd som skyddar ditt barn i vått och torrt. Vid köp av detta skydd får du med en väska där du kan förvara regnskyddet när det inte kommer till användning.  

Regnskyddet är försett med en dragkedja som gör att du smidigt och enkelt kan ta upp ditt barn utan att behöva ta av hela skyddet. Det är även väldigt lätt att både ta av och sätta på vid behov. Dessutom är regnskyddet även försett med reflexer som gör att ni blir synliga på vägarna vid mörker. 

Buddy & Hope Universellt regnskydd   

Regnskydd till barnvagnar - Buddy & Hope prickigt universellt regskydd
Större bild

Universellt regnskydd är ett regnskydd i en universalmodell som passar de flesta barnvagnsmodeller i flera olika färger. Du får med en förvaringspåse som du kan förvara regnskyddet i under vagnen när det inte kommer till användning.

Skyddet ser till att ditt barn håller sig torrt från regn och kan stå emot även de tuffaste vindarna. Det är även supersmidigt att sätta på och ta av, vilket gör hanteringen otroligt användarvänlig.  

Babyzen Regnskydd till liggdel 

Regnskydd till barnvagnar - Babyzen Regnskydd till liggdel
Större bild

Regnskydd till liggdel är ett regnskydd som kommer hålla ditt barn både varmt och torrt vid regnskurar. Det är mycket lätt att trä över vagnen och lika enkelt att ta av.

Vid köp medföljer även en matchande förvaringspåse som du smidigt kan ta med när ni ska ut på promenad. Regnskyddet är även lätt att rengöra och går utmärkt att tvätta i tvättmaskin på 30 grader.