Presenter till tvillingar

Presenter till tvillingar!

Att tvillingar har ett speciellt band sinsemellan är väl känt och när det kommer till presenter kan det vara ganska svårt att veta vad som gynnar deras utveckling både individuellt, men även hur de samarbetar med varandra. 

Om du är på jakt efter presenter till tvillingar läs då vidare – vi ger olika tips på presenter passande för dina två barn, men också vad som kan vara bra att tänka på innan ditt köp!  

Presenter till tvillingar  

Tvillingar blir ofta bra på att utveckla sin förmåga att samarbeta och dela leksaker då de sedan födseln alltid har en kompis att leka med. Detta gör dock att man kan bli för beroende av sitt syskon och kopierar det hen gör. Det är därför viktigt att varje individ får träna upp att skapa sin egen personlighet och att inte alltid vända sig till sitt syskon för stöd.  

En annan bra övning är att byta roller under lek som tvillingarna har så att båda barnen får öva på att vara ledare och den som blir tilldelad en uppgift. Detta då det är vanligt att tvillingbarn blir vana vid en och samma roll i syskondynamiken. Vi har nedan listat olika spel och leksaker som kan gynna dina tvillingbarns motorik, färdigheter och utveckling!  

Spel   

Presenter till tvillingar - Vem där
Större bild

Olika slags spel är alltid uppskattat av barn oavsett ålder. Spel har en konstant lärningskurva där man först behöver lära sig vad för regler som gäller för varje spel och sedan de olika sätt att tänka när spelet väl är igång.

Du kan exempelvis köpa Vem där, så dina barn får öva på kommunikationen och hur man på bäst sätt beskriver någon.   

Multifunktionleksaker 

Multifunktionleksaker är små leksaker som exempelvis klossar där dina barn kan låta motoriken arbeta tillsammans med fantasin och bygga många olika balans-och hinderbanor. Genom att ha ett visst antal leksaker som du kan bygga ihop någonting på tränar dina barn upp förmågan att tänka utanför boxen och få fram olika lösningar tillsammans. 

Leksaker   

Presenter till tvillingar - Racerbana
Större bild

Förutom talböcker och spel så finns det en hel mängd andra olika leksaker som dina tvillingar kan ha otroligt roligt med. Det som är bra att tänka på är att hitta olika leksaker som får igång barnets fantasi och kreativitet. Beroende på vilken prisklass du har tänkt dig så kan du välja mellan allt från byggklossar till en racerbana. Med byggklossar får dina barn träna på problemlösning tillsammans och kan dela idéer med varandra. 

Med båda dessa presenter kan dina barn dessutom leka med varandra och genom att få en gemensam present lär de sig dessutom vikten av att dela.  

Böcker   

Presenter till tvillingar - Talbok
Större bild

En annan aktivitet som är både kul och utvecklande för tvillingar är spel som tränar upp talet. Då många tvillingar nästan förstår och kommunicerar med varandra från födseln så är det vanligt att talet kommer mycket senare. En talbok kan exempelvis vara en perfekt present där barnen får upprepa det som boken visar.  

Se dock till att boken har en handling som lockar dina tvillingar eller innehåller viktiga lärdomar som dina barn kan ha nytta av i kapp med att de växer. 

Saker att ha i åtanke innan köp 

När du väljer ut present till tvillingar är det alltid en god idé att först prata med föräldrarna till tvillingarna för att se om det finns några preferenser av presenter eller någonting man bör undvika. Om ett barn exempelvis är rädd för clowner så är en clownleksak helt fel gåva att ge.  

Annat som är bra att ha i åtanke är vad för intressen barnen har eller om det finns någon favoritfilm eller karaktär som du kan köpa en leksak eller ett spel med. Kom ihåg att det är tanken som räknas och i det stora hela är barn ytterst ödmjuka gentemot de presenter de får och fungerar inte alls över vad en present kan kosta. Genom att ha koll på tvillingarnas personligheter kan du kamma hem en riktig fullträff!