Bästa Paraplysulky för Syskon

Paraplyvagn – Hitta rätt syskonsulky & paraplysulky

* Uppdaterad januari 2022

Paraplyvagnar kallas så på grund av dess likhet med ett paraply. De är enkla att fälla upp och ihop, precis som ett paraply.

Letar du efter en smidig enkel och lätt sulky för tvillingar och syskon?

Då har du kommit helt rätt!

Här kommer vi guida dig rätt så att du hittar den bästa syskonsulkyn för just dig och din familjs behov.

Kärt barn har många namn heter det.
Och det stämmer verkligen när det kommer till paraplyvagnar, paraplysulkys, sulkys, resesulkys och resevagnar. Alla dessa benämningar betyder egentligen mer eller mindre samma sak. En syskonvagn som är lätt, enkel att fälla ihop och som är smidig att ta med på resor.

Här hittar du snabbt våra favoriter:

Längre ner på sidan ger vi dig mer info om de via anser vara det bästa rese- eller paraplysulkys. Du får också ta del av några saker vi tycker du bör tänka på när det är dags att köpa.

Våra val – De bästa rese- & paraplysulkysar för syskon

Här följer våra val bland de vi anser vara de bästa på marknaden. Tänk dock på att vi alla har olika behov, vi har dock försökt att tänka oss in i olika situationer och användningsområden. Se undertexten för varför vi rekommenderar just den specifika vagnen.

Ordningen är inte efter ranking utan endast bokstavsordning.

Mountain Buggy – Nano Duo

Bäst för nyfödda

Mountain Buggy - Nano Duo Paraplysyskonvagn

Nya Zeeländska Mountain Buggy har gjort barnvagnar i många år och dess Nano Duo är en relativt ny produkt och den är bra.

Rent tekniskt sett är det ingen paraplyvagn men tack vare bra hopfällningssystem och en låg vikt är den perfekt för resan eller att gömmas undan i små hem.

Den är också det perfekta valet för dig med nyfödda tvillingar då den utan problem klarar av att monteras med två stycken liggdelar. Visst märks det att den inte är en fullfjädrad sittvagn men den gör ändå jobbet förvånansvärt bra.

En lätt och kompakt syskonvagn som ändå är komfortabel för barnen. Den är enkelt att skjuta framför sig och blir relativt liten väl hopfälld.

Vi gillar


Relativt lätt för dess konstruktion
Enkel att manövrera med en hand
Fungerar med liggdel, tom 2 st
Stabil konstruktion
Handtag och bärrem

Gillar mindre


Svår att fälla ihop och fälla upp
Har problem på ojämnt underlag

Joie – Aire Twin

Ett bra köp till bra peng

Joie - AIr Twin Syskonsulky

En bra syskonsulky till en mer än rimlig peng – så kan man enkelt sammanfatta Joie Aire Twin.

Det är inte den lättaste modellen men inte heller en av de tyngre. Den är enkel att köra och man kommer fram och igenom på de flesta av ställen.

För barnen i vagnen finns de vanliga funktionerna som individuellt ställbara suffletter och ryggstöd (ner till fullt liggläge). 5-punktsbälte som är enkelt att justera och en säkerhetsbygel som går att plocka bort.

Sett till priset så är det här ett riktigt bra köp. Du får helt enkelt mycket vagn för pengarna!

Vi gillar


Individuella justeringsmöjligheter
Regnskydd ingår
Riktigt bra förvaringsmöjligheter
Enkel att fälla ihop med en hand
Vändbara dynor

Gillar mindre


Ingen väska medföljer
Vaddering på säkerhetsselen trillar av lite för lätt

Vad är skillnaden på en paraplysulky eller resesulky?

Eftersom vi här endast skriver om syskonvagnar så menar vi en syskonsulky när vi pratar om paraply- eller resesulkys.

Syskonsulkyn har två sitsar med plats för två barn eller tvillingar. Absolut vanligast är typen dubbelvagn där barnen sitter jämte varandra, axel mot axel.

En paraplyvagn är väldigt lätt, kompakt – både uppfälld och hopfälld och är således också lätt ta med sig på bussen, flyget eller i bilen. En bra paraplyvagn är också väldigt enkel att köra runt med och hantera, detta tack vare dess mindre storlek och låga vikt.

En syskonvagn är, pga dess storlek, större och tyngre jämfört med en vanlig barnvagn. Så vikten, storleken och hanterbarheten är extra viktig. Därför är också paraplyvagnen för syskon ett populärt val bland alla modeller och typer av syskonvagnar. Detta eftersom vikt och smidighet är viktigt för oss som har fler barn.

Fördelar med en resesulky

Rent generellt, dess storlek och vikt. Den ska vara lätt att fälla ihop och ta med. Perfekt att lägga i bagaget på bilen eller checka in på flyget.

Med tanke på just storlek är den lättare att ta sig fram med i trånga stadsmiljöer och i kollektivtrafiken.

Nackdelar med en resesulky

Det finns några nackdelar dock. Ofta beror dessa också på dess fördelar.

Den fungerar i de flesta fall ganska dåligt på ojämna underlag. Detta pga de mindre hjulen. Den går inte heller att jogga med. Många vagnar fungerar inte att använda om du har nyfödda barn. Ofta finns ingen möjlighet att montera liggdel eller babyskydd.

Vad det handlar om är en nedskalad variant av en syskonvagn där vissa funktioner har fått stryka på foten för att få en lägre vikt och en mer kompakt vagn.

Att tänka på när du väljer paraplyvagn för dig och din familj

För att kunna göra bästa möjliga val så finns det ett par frågor du kan ställa dig innan köpet för att slippa köpa fel typ av vagn. Du kan också passa på att ta en titt på denna utförliga jämförelsen av syskonvagnar från ett stort antal tillverkare och varumärken.

Här är några av dessa:

Hur stora är dina barn?

Barnen ålder och vikt samt hur länge du planerar att använda vagnen är viktiga när du väljer paraplysulky. Alla vagnar har en gräns på hur många kilo en vagn eller sits klarar. Det gäller att du håller koll på detta och även tänker framåt då barnen som sagt växer.

Behöver ryggstödet kunna fällas, och hur långt i så fall?

Ju yngre dina barn är desto större behov har du förmodligen av att kunna fälla ner till viloläge eller liggläge. En del barn har ju dock inga problem med att sova upprätt. En vagn utan fällbara ryggstöd är oftast billigare.

Hur ofta, och hur långa sträckor, kommer den att användas?

Om den inte används så ofta kanske en enklare, billigare modell fungera bra. Men om den istället används ofta och längre sträckor på olika underlag så gäller det att göra hemläxan och studera vagnens egenskaper (du kan också bara följa våra köpråd här 🙂 ).

Kommer ni att rese med den och hur i så fall?

Kommer den att användas när ni reser så är en lätt och kompakt vagn att föredra. Lite beroende på hur ni reser så är olika egenskaper olika viktiga. Tänk på detta när ni planerar köp och resan.

Bästa resesulky för syskon

En sulky eller paraplyvagn är den ultimata resevagnen. Detta gäller för alla typer av barnvagnar, men speciellt när det kommer till syskonvagnar.

Eftersom en syskonvagn är relativt stor så gör syskonsulkyn ännu större skillnad på dess storlek när den fälls ihop. Den är så mycket enklare att få med på resor.

Alla resesulkys är bra resealternativ men det finns vissa som är bättre än andra. Här är det som du ska titta efter extra noga när det är reseaspekten som är viktigast för dig.

Dess vikt & mått ihopfälld

Det är ju en självklarhet, men vi ville ändå ta med det för att verkligen betona att det skiljer sig en del mellan olika vagnar. Kolla t ex i vår jämförelseguide här nedan för att se vikten på olika vagnar och jämför.

Fällbart ryggstöd

En detalj som vissa tillverkare skippar för att hålla nere pris och storlek är att ryggstöden endast går att fälla en liten bit eller i vissa fall inte alls. Om detta är viktigt för er (och det är det ju självklart men man får helt enkelt ställa saker mot varandra) så håll koll här.

Transportväska

En del vagnar på marknaden kommer med en transportväska. Denna väska är perfekt om du planerar att resa med flyg eller tåg. Ofta finns då också en smidig bärrem, titta efter om det följer med i din favoritvagn.

Så här jämför du de bästa paraplyvagnarna för syskon

Här är vår jämförelseguide över de bästa syskonsulkys, den hjälper dig jämföra olika vagnar mot varandra. Titta bara efter det som är viktigt för dig och gör ditt val.

(Sitter du på en liten skärm, t ex mobil, så hittar du en scrollfunktion längst ned i tabellguiden.)

Du kan klicka på produkttexten för att komma till butik, få mer information och för att köpa syskonvagnen.

Klicka överst i kolumnen för att sortera den efter dina önskemål

BildProduktnamnVagnens
Vikt (kg)
Max
Belastning
Från
Födsel
För
Tvillingar
BetygLägsta
Pris
2ME - Nice Duo Syskonsulky2ME - Nice Duo13.715NejNeji/u1995:-
Babytrold - Moon Paraplyvagn syskonBabyTrold - Moon11.614NejNej3 out of 5 stars (3 / 5)e1499:-
Beemoo - Twin Shopper Travel SyskonsulkyBeemoo - Twin Shopper Travel13.815NejNeji/u1999:-
Carena - Orust Twin SyskonsulkyCarena - Orust Twin13.715NejNeji/u1699:-
Chicco - Echo Twin ParaplyvagnChicco - Echo Twin13.418NejNej4.3 out of 5 stars (4,3 / 5)2755:-
Hauck - Turbo Duo ParaplysyskonvagnHauck - Turbo Duo1315NejNej3.1 out of 5 stars (3,1 / 5)1645:-
Joie - Aire Twin SyskonparaplysulkyJoie - Aire Twin11.615NejNej4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)1995:-
Koelstra - Simba Twin SyskonsulkyKoelstra - Simba Twin13.215NejNej3.9 out of 5 stars (3,9 / 5)1795:-
Maclaren - Twin Triumph ParaplysyskonvagnMaclaren - Twin Triumph9.615NejNej3.9 out of 5 stars (3,9 / 5)4055:-
Maclaren - Twin Techno ParaplysyskonvagnMaclaren - Twin Techno12.215NejNej4.1 out of 5 stars (4,1 / 5)4565:-
Maxi Cosi - Dana For2Maxi Cosi - Dana For216.215Ja*Ja*4.1 out of 5 stars (4,1 / 5)5999:-

* Fungerar endast tillsammans med ett Babyskydd

Mer info angående vissa av kolumnerna:

  • Max Belastning – är per sits och anges i kilo. Totala viktkapaciteten för en vagn är denna siffra x2 plus eventuell lastkapacitet i underfack.
  • Betyg – är betyg från oss eller andra större sajter.
  • Lägsta Pris – är det lägsta priset vi hittat i våra samarbetsbutiker. I vissa fall kan priset ändrats utan att vi hunnit uppdatera guiden.
  • i/u – ser du detta så har vi inte lyckats få fram några siffror eller betyg.

Paraplyvagnar för Nyfödda och /eller Tvillingar
Denna vagnstyp är inte tänkt att avvändas för nyfödda i första hand. Därav alla nej i kolumnen för detta. Det finns dock ett fåtal vagnar med möjlighet till antingen liggdel eller babyskydd.

Sammanfattning

Nu har vi gett dig våra val av de vi anser vara de bästa syskonsulkys som du kan köpa här i Sverige.

Se dock till att verkligen tänka över er situation och era specifika behov. Det är inte helt säkert att ni kommer fram till exakt samma beslut som vi gjort.

Tack vare att denna vagnstyp är lite billigare än andra så svider det inte lika mycket i plånboken om ni nu skulle råka köpa fel vagn. Och den går självklart utmärkt att sälja vidare i så fall.

Hoppas vi ändå kunnat göra det lite enklare för dig att hitta rätt. Lycka till!

UTGÅNGNA PRODUKTER

Britax – Holiday Double

Bästa Paraplyvagnen – lätt och kompakt resesulky

Britax - Holiday Double Syskonsulky

Britax Holiday Double Paraplysulky gör resan så mycket enklare, detta oavsett om ni färdas med bil, tåg eller något annat transportmedel. Tack vare den otroligt smidiga designen så tar ni er utan problem fram enkelt genom folksamlingar och stadsgatorna.

En resesulky hade ju inte kunnat kallas för just det om den inte är enkel att fälla ihop och transportera. Och Holiday vagnen är just det. Den fälls ihop på ett enkelt sätt och tar inte upp alls mycket plats. Den har också praktiska bärremmarna vilket gör den superenkel och smidig att bära med sig.

Dess låga vikt, 9 kg, och kompakta format gör Britax Holiday Double till det perfekta sällskapet när du är ute och reser med två barn.

Vi gillar


Väldigt lätt att ta med och lyfta
Enkel att manövrera med en hand
Prisvärd
Smidig bärrem
Individuellt ställbara sitsar

Gillar mindre


Rullar mindre bra på ojämnt underlag
Begränsat ställbart handtag

Moveo – Civi Twin

Budgetvalet

Moveo - Civi Twin Paraplysyskonvagn

Sett till vad man får för pengarna är Moveo Civi Twin ett riktigt bra köp.

Det är inte den lättaste eller den mest kompakta men den gör ändå det man kan förvänta sig. 5-punkts bälte, bra stor säkerhetsbygel och väl fungerande broms. Plus att ryggstödet är fällbart 4 olika lägen ner till viloläge gör att den helt enkelt levererar det man kan förvänta sig av en vagn, tom med i ett lite högre prisläge.

Om du verkligen vill komma billigast undan är detta paraplyvagnen för dig och dina barn. Helt oslagbar till priset!

Vi gillar


Priset
Goda inställningsmöjligheter
Bra med förvaringsutrymme
Priset, ja igen..

Gillar mindre


Lätt att sparka till mittenhjulen bak
Svårhanterlig på sämre underlag

Maclaren – Twin Techno

Premiumvalet

Maclaren - Twin Techno Syskonsulky

Twin Techno från innovativa Maclaren är en paraplyvagn med en rad smarta och användbara funktioner.

Vi gillar att den kan skötas med en hand och de stora suffletterna med flera olika inställningsmöjligheter gör att det finns god möjligheter att skydda barnen från både sol som regn.

Den går att använda från födsel, dock inte med en liggdel, men då gäller det att ha någon sorts mjukinsats som extra stöd.

Maclaren Twin Techno är en funktionell paraplyvagn för syskon med bra individuella inställningsmöjligheter.

Vi gillar


Individuella justeringsmöjligheter
4 Olika rygglägen
Bra förvaringsmöjligheter
5-punkts bälte
Tvättbar klädsel

Gillar mindre


Lätt att sparka till hjulparet i mitten när man går
Med kalla händer kan det vara svårt att enkelt koppla loss bältet

Graco – Stadium Duo

För dig som föredrar tandemvagn

Akta Graco - Stadium Duo

För dig som gillar syskonvagnar av typen tandem (dvs på längden) så är Akta Graco Stadium Duo ett bra köp är det kommer till syskonsulkys.

Den är perfekt för dig med barn i olika åldrar då den fungerar att använda tillsammans med ett babyskydd från Graco. Så om du har barn i åldersspannet 0-1 år till 2-3 är den ett bra alternativ.

Den har också alla de ”vanliga” funktionerna som justerbara ryggstöd, 5-punkts sele och fotstöd.

För dig som gillar tandemvagnar och vill använda babyskydd är denna vagn ett perfekt köp.

Vi gillar


Passar de flesta bagageutrymmen
Smal = går igenom de flesta dörrar
Enkel att fälla ihop
Brickan är smidig vid mellis
Kan användas med babyskydd

Gillar mindre


Den är lite tung
Inget regnskydd
Med bakre ryggstödet i fullt liggläge så blockeras varukorgen