Bästa sparkcykel

Bästa sparkcykel 2022 – Med en trygg och bekväm sparkcykel får ditt barn en bättre åktur!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Stiga mini kick Supreme+2. Nordic Hoj Sparkcykel med 4 hjul3. Stiga Sparkcykel Route 200-S
Stiga mini kick Supreme+Nordic Hoj Sparkcykel med 4 hjulStiga Sparkcykel Route 200-S
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa sparkcykel 2022 – Med en sparkcykel kommer ditt barn kunna ta sig fram på eget sätt under era promenader, vilket gör det roligare både för dig och ditt barn.  En sparkcykel kan användas både som ett färdmedel eller som en spännande leksak. Detta gör dem otroligt populära för de lite äldre barnen. 

Det finns dock väldigt många olika typer av sparkcyklar och därför kan det vara svårt att välja rätt modell för dit barn. Här nedan listar vi våra favoriter och de 3 bästa sparkcyklarna på marknaden just nu! 

Topp tre bästa sparkcyklar bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Stiga mini kick Supreme+ 

Bästa sparkcykel - Stiga mini kick supreme+
Större bild
 • Avtagbar korg 
 • Anti-slip-yta 
 • Försedd med en broms  
 • Två framhjul 

Stiga mini kick är en sparkcykel som passar perfekt för de lite yngre barnen. Detta är en perfekt första sparkcykel till ditt barn på grund av de två hjulen framtill som ger ditt barn en mycket bra balans. Det gör även åkturen mycket säkrare då det finns en mindre risk över att ditt barn skulle råka ramla av. 

Sparkcykeln är försedd med en broms baktill som gör att ditt barn smidigt och enkelt kan bromsa eller sakta in vid behov. Ståplattan på sparkcykeln är även försedd med en anti-slip-yta. Det gör att ditt barn får ett säkert och fast grepp på sparkcykeln. På styret hittar du en korg där ditt barn kan förvara saker som vatten eller annat nödvändigt som är bra att ha med under åkturen. Denna korg går även att ta av om så önskas.  

Sparkcykeln rekommenderas för barn från 3 år och uppåt och styret går att anpassa utefter behov. Hjulen har även en fjädring som gör att hjulen går tillbaka till utgångsläget automatiskt efter svängning.  

2. Nordic Hoj Sparkcykel med 4 hjul – Perfekt som första cykel! 

Bästa sparkcykel - Nordic Hoj Sparkcykel med 4 Hjul
Större bild
 • Anpassningsbar 
 • Avtagbara hjul 
 • Perfekt för barn som vill lära sig sparkcykla 
 • Prisvärd  

Nordic Hoj Sparkcykel är en mångsidig sparkcykel som du kan anpassa efter ditt barns behov. Denna modell kommer i en mycket fin ljusblå färg med bruna handtag. Detta är ett barns perfekta första sparkcykel som garanterat kommer göra den första upplevelsen mycket enklare.  

Sparkcykeln är utrustad med fyra hjul. Det resulterar i en mycket bra balans och risken för att råka ramla av minskar. Någonting som är extra speciellt med denna sparkcykel är att den enkelt kan följa med i ditt barns utveckling.  

När det börjat kännas enklare för ditt barn att sparkcykla kan du smidigt ta bort ett hjul baktill. Om det sedan fungerar utmärkt kan du ta bort ytterligare ett hjul så ditt barn åker på endast två hjul. Detta är ett bra val för den som vill växa med sin sparkcykel.  

3. Stiga Sparkcykel Route 200-S – Med större hjul! 

Bästa sparkcykel - STIGA Sparkcykel Route 200-S
Större bild
 • Extra stora hjul 
 • Stilren design 
 • Går att fälla ihop 
 • Försedd med en broms bak 

STIGA Sparkcykel Route 200-S är en sparkcykel med extra stora hjul. Dessa hjul gör att din åktur går mycket snabbare, men det blir även lite enklare för dig att komma över svårare terräng som exempelvis en grusväg. Denna modell har en svart stilren design med orangea detaljer på hjulen.  

Sparkcykeln är försedd med en broms baktill som är lätt att komma åt med foten om du skulle behöva sakta ner eller bromsa. Sparkcykeln går även att fälla ihop när du inte använder den, vilket är ett stort plus.  

Du får enkelt in sparkcykeln i bilen under bilresan och den kommer inte ta upp för mycket plats. Detsamma gäller för förvaring i hemmet. STIGA sparkcykel rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.  

3 vanliga frågor om sparkcyklar: 

Bör jag välja en sparkcykel med två eller tre hjul? 

Detta väljer du beroende på hur gammalt ditt barn är och vad du anser är bäst. Marknadens olika sparkcyklar rekommenderas för olika åldrar och klarar även av olika vikt. Sparkcyklar som har tre hjul brukar oftast rekommenderas för barn från tre år och uppåt.  

Sparkcyklar med två hjul brukar antingen rekommenderas för barn från 5 eller 7 år och uppåt. Detta är någonting du bör ha i åtanke innan du köper en sparkcykel, att du förhåller dig till ålder och vikt-rekommendation. 

Vad ska jag tänka på vid köp av en sparkcykel? 

Det finns en del saker som kan vara bra att ha i åtanke vid köp av en sparkcykel. Det som är viktigast att tänka på är att välja en sparkcykel som passar ditt barn och hens behov. Du väljer en sparkcykel utifrån ditt barns ålder, vikt och hur du tänkt att den ska användas.  

Många modeller på marknaden går att justera och anpassa efter ditt barns ålder, där du kan börja med fyra hjul för att sedan ta av hjul och gå över till två när hen blivit äldre.  

Hur säker är en sparkcykel? 

Säkerheten är väldigt viktig när ditt barn ska sparkcykla, därför är det bra att kollar så modellen har rätt mått för ditt barn för en säkrare tur. Kontrollera även så att hjulen och bromsen fungerar som de ska innan ditt barn åker för första gången. Se alltid till att ditt barn har en cykelhjälm på sig när hen åker på sparkcykeln för att undvika olyckor på vägarna.   

Källor: 

https://alltombarn.nu/basta-sparkcykeln-test/

https://barntopplistan.se/basta-sparkcykeln/

https://xn--bst-i-test-q5a.co/basta-sparkcykeln/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa sparkcykeln

Jollyroom
Babyland
Prisjakt
Pricerunner