Bästa paraplyvagn

Bästa paraplyvagn 2022 – För dig som ofta är ute på resande fot!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Kobbe Trend Resevagn Lagoon2. Orust Tvillingvagn Midnight Black3. Bugaboo Butterfly
Kobbe Trend Resevagn LagoonOrust Tvillingvagn Midnight BlackBugaboo Butterfly
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa paraplyvagn 2022 -En paraplyvagn eller resevagn som de även kallas är en barnvagn som kommer till god användning när du är ute och reser med dina barn. De är oftast ganska kompakta till storleken och enkla att ta med sig och vika ihop, vilket gör att det är den bästa vagnen för resor.

Det finns väldigt många olika modeller och varianter på marknaden, allt ifrån vanliga vagnar med en sits till dubbelvagnar. Här nedan listar vi våra favoriter!

Topp 3 paraplyvagnar bäst i test 2022

1. Vår vinnare! Kobbe Trend Resevagn Lagoon

 • Punkteringsfria hjul i 360 grader
 • 5-punktssele
 • Extra stor solskärm
 • Justerbart ryggstöd och nackstöd

Vinnaren av vårt test är paraplyvagnen Kobbe Trebd Resevagn lagoon. Denna vagn erbjuder dig en väldigt smidig och smart användning. Den är väldigt enkel att fälla ihop och förvara då den inte tar upp mycket plats. Den är även otroligt enkel att köra och är utrustad med fyra punkteringsfria hjul som du kan snurra i 360 grader.

Ditt barn kommer få en bekväm upplevelse i denna vagn tack vare det justerbara nackstödet och ryggstödet. Den är även utrustad med en 5-punktssele som gör att ditt barn åker tryggt och säkert i vagnen. Till vagnen finns en stötfångare som du mycket smidigt kan ta bort vid behov. Solskärmen på vagnen är designad för att vara extra stor för fullt skydd och vagnen har även många användningsbara förvaringsområden.

Denna vagn är helt enkelt utrustad med många olika funktioner och reflexerna, fjädringen både fram och bak och det medföljande insektsnätet är bara tre av dess fördelar. Denna prisvärda vagn är lämplig för barn från 6 månader och uppåt och maxvikten ligger på 18 kilo.

2. Orust Tvillingvagn Midnight Black – för två barn!

 • Tvillingvagn
 • Vadderad 5-punktssele
 • Läsbara framhjul
 • Kan fällas ihop med en hand

Om du är ute efter en dubbel paraplyvagn kan Orust tvillingvagn Midnight Black vara någonting för dig. Den är perfekt att ta med sig på resan och kan mycket smidigt fällas ihop med en hand även fast den rymmer två barn. I denna vagn kommer dina barn få en bekväm upplevelse speciellt med tanke på den vadderade 5-punktsselen.

Den är utrustad med en extra stor solsufflett för skydd mot solen och vagnen har även reflexer så ni enkelt kan bli sedda i mörkret. Utöver det så har den även ett stort förvaringsområde under vagnen och båda framhjulen är låsbara.

Ryggstödet går både att fälla ned och justera ifall dina barn vill ligga ned och fotstödet är även justerbart så de sitter bekvämt i vagnen för en trygg och bekväm promenad. Denna vagn lämpar sig för barn från 6 månader och uppåt och vardera säte har en maxvikt på 15 kilo.

3. Bugaboo Butterfly – Bästa premiumvalet!

 • Solsufflett med ventilation
 • Tystgående hjul
 • 5-punktssele
 • Justerbart rygg- och fotstöd

Bugaboo Butterfly är en vagn som erbjuder en väldigt hög bekvämlighet till ditt barn men även för dig som förälder. Denna vagn har både ett justerbart ryggstöd och fotstöd och vid köp av denna vagn får du en stor varukorg för max 8 kilo där du kan förvara dina tillbehörigheter. Vagnen har även en 5-punktssele som garanterar att ditt barn åker säkert och stadigt i vagnen.

Bugaboo Butterfly har en väldigt stor solsufflett med meshpanel för ventilation. Butterfly går att fälla ihop på endast några sekunder och i ihopfällbart läge så klassas den som handbagage av de flesta flygbolag. Hjulen är även väldigt tystgående och du kan justera ryggstödet till ett fullt liggläge.

Detta är en otroligt slitstark och stabil vagn som har en maxvikt på hela 22 kilo.

3 vanliga frågor om paraplyvagnar:

Varför välja en paraplyvagn?

En paraplyvagn är väldigt smidig att kunna ha med sig på resan och underlättar en hel del vid transport. Men självklart kan de även komma till god användning för vanliga promenader i stadsmiljö. Eftersom de är så smidiga och små är de perfekta att använda på ställen med mycket folk och där det är trångt då du snabbt och enkelt kan fälla ihop vagnen för att ta dig fram.

En av de största anledningarna till att man väljer en paraplyvagn är för att de är så enkla att fälla ihop. På så sätt är det även mycket praktiska att förvara när de inte kommer till användning. De tar inte upp oönskad plats, vilket är vanligt att en vanlig barnvagn gör och dessutom är en paraplyvagn mycket lättare till vikten.

Hur mycket kostar en paraplyvagn?

Priserna kan variera en hel del beroende på vad det är för modell du köper, vilka funktioner den är utrustad med och om det är en enkelvagn eller en tvillingvagn du är ute efter. Priserna varierar allt ifrån några hundralappar till flera tusen kronor. Det finns garanterat en modell på marknaden som både kommer ge ditt barn en väldigt bekväm resa och en som inte lämnar sår i plånboken, valet är ditt!

Från vilken ålder kan mitt barn börja sitta i en paraplyvagn?

Detta varierar en hel del beroende på vad för modell du letar efter. Många paraplyvagnar har fast framåtvänd sittdel och på grund av det brukar åldersrekommendationen i regel vara från 6 månader och uppåt.

Men om vagnen kan göra det möjligt för dig att kunna fälla ner ryggstödet till helt liggande så fungerar de även att användas från födseln. Se till att välja en vagn utefter ditt barns ålder och vilka funktioner som är viktiga för dig!

Källor:

https://www.babydrommen.se\basta-paraplyvagnen/

https://www.test.se\resevagn/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa paraplyvagn

Babyshop
Bugaboo
Prisjakt
Pricerunner