Bästa blöjhink

Bästa blöjhink 2022 – bli av med blöjorna och minimera lukten

1. Ubbi blöjhink2. Tommee Tippee sangenic twist & click blöjhink3. Korbell blöjhink
Ubbi blöjhinkTommee Tippee sangenic twist & click blöjhinkKorbell blöjhink
Se priset härSe priset härSe priset här

Att byta blöja är något alla nyblivna föräldrar behöver göra en hel del under dom första månaderna. Det är något som man självklart måste acceptera men det finns en del hjälpmedel som gör det lite trevligare för dig att byta blöja som en blöjhink. Blöjhinkar gör det mycket enklare för dig att göra dig av med använda blöjor och det förhindrar lukten från att sprida sig runt omkring i hemmet. Det förhindrar även bakterier från att sprida sig.

En blöjhink är inte något som är absolut nödvändigt i en barnfamilj men det är definitivt något som underlättar och framförallt gör vardagen lite fräschare. Vi har listat våra favoriter av blöjhinkar för att göra valet lättare för dig!

Topp 3 bästa blöjhinkarna bäst i test 2022

1. Vår vinnare! Ubbi blöjhink

 • Miljövänlig
 • Rymmer ca 35 blöjor
 • Prisbelönt design
 • Pulverlackat stål

Ubbi blöjhink är en blöjhink i en väldigt snygg design som är gjord av stål och som inte absorberar någon lukt. Ubbi blöjhink har ett skjutlock som gör det snabbt och enkelt att öppna och slänga blöjan och det finns även ett barnsäkert lås på hinken.

Den kommer i en del olika färger och har förslutande gummiförpackningar som gör att lukten hindras ifrån att sprida sig att komma ut. Blöjhinken är ett miljövänligare alternativ eftersom den är gjord av stål, till skillnad ifrån de flesta blöjhinkarna som är gjorda utav plast som absorberar lukten och kan lämna en otrevlig lukt som är svår att tvätta bort. Vårt förstaplatsval och klara favorit!

2. Tommee Tippee sangenic twist & click blöjhink – dödar upp till 99% av bakterier!

 • Rymmer ca 28 blöjor
 • Twist & Click system
 • Dödar 99% av alla bakterier
 • Lättplacerad luktfri blöjhink

Tommee Tippee sangenic twist & click blöjhink  från det välkända märket Tommee Tippee är en blöjhink som är mycket enkel att använda. Tommee Tippee tillverkar babyprodukter som gör det enklare för dig som förälder under den första tiden med de absolut minsta barnen.

Det är bara att trycka ner blöjan i öppningen och kolven pressar sedan ner blöjan i hinken. Det så kallade twist & click systemet snurrar in och förseglar varje blöja en och en i en flerskicks plast film. En mycket smart design som dödar upp till 99% av alla bakterier.

Systemet gör så att det går åt mycket mindre plast och upp till 28 blöjor kan slängas i hinken innan du kastar i en vanlig soptunna. Sangenic är en mycket populär blöjhink som används av många framförallt på förskolor här i Sverige. Blöjhinken är inom en mycket bra prisklass men tänk på att du kommer behöva köpa refillpåsar till hinken med jämna mellanrum.

3. Korbell blöjhink – Tillverkad av nedbrytbart material!

 • 100% biologiskt nedbrytbart material
 • Trycklås-system skapar komplett förslutning
 • Gummiförslutning som förhindrar lukt
 • Kapacitet: 15 Liter

Korbell blöjhink är en blöjhink som är mycket enkel att använda som även har ett trippel förslutningssystem. Den kommer i en mycket snygg design och är dessutom luktfri. Refillerna till blöjhinken räcker länge och är gjorda utav ett 100% biologiskt nedbrytbart material. Det är bara att trampa på fotpedalen så öppnas locket och då kan du enkelt slänga blöjan.

Korbell blöjhink har även en gummiförslutning som hindrar lukten från att sprida sig och ett barnsäker knapp uppe vid locket. Tryck lås-systemet garanterar en komplett förslutning. När du köper blöjhinken så är första refilldelen redan inplacerad. En annan smidig och prisvärd egenskap med blöjhinken är att den kan enkelt omvandlas till en vanlig soptunna efter att ditt barns blöjperiod är slut.

Tre vanliga frågor om blöjhinkar:

Vilken storlek och modell ska man välja?

Blöjhinkar kommer i en mängd olika storlekar, från mindre och lite smidigare modeller till större och rymligare blöjhinkar där du får plats att slänga många använda blöjor. Fördelen med en större blöjhink är nog ganska uppenbar, att det får plats flera blöjor. Det gör att du inte behöver byta kassett eller påsar lika ofta.

De mindre modellerna är smidigare och lättare då de tar upp mycket mindre plats och får plats vart som helst i rummet. Om placeringen inte är ett problem och du kanske inte känner för att behöva byta kassett så ofta så är en större ett bra val för dig.

Om du inte är säker på att en blöjhink är något för dig och något du vill ha så borde du börja med en mindre variant då de kostar betydligt mindre. En mindre blöjhink passar väldigt bra ifall du vill ha den i till exempel husvagnen eller husbilen, sommarstugan eller andra ställen där det passar perfekt för dig med en smidig och lätt variant.

Vad är ett kassett?

De flesta blöjhinkar används tillsammans med kassetter. De rymmer ett visst antal blöjor som man sedan behöver byta ut. När du köper en blöjhink är det väldigt viktigt att kolla vad för typ av kassetter som man ska använda till och hur mycket de kostar. En blöjhink kan bli väldigt dyr att använda ifall kassetterna till är väldigt dyra medan en dyrare blöjhink kan anses som mer prisvärd i längden ifall kassetterna är billiga.

Ifall du vill undvika att konstant köpa nya kassetter för att slippa lägga pengar på det eller för att bespara dig ifrån att råka glömma köpa nya, så finns det blöjhinkar utan kassetter. Till dem används istället en vanlig soppåse, vilket är mycket billigare. De blöjhinkarna kostar mycket mer att köpa men är framförallt mycket billigare att använda.

Vilken design ska du välja?

Hur blöjhinken ser ut handlar om vad du föredrar och påverkar inte funktionen på något sätt. Många kan tycka det är onödigt så länge blöjhinken är smidig att använda och fyller funktionerna men det kan ses som en liten bonus ifall blöjhinken är snygg också.

Källor:

https://alltombarn.nu/basta-blojhinken/

Bästa blöjhinken 2021 – guide till 15 snygga och luktfria blöjhinkar

Bästa blöjhinken: Bäst i test 2022

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa blöjhink

Babyland
Jollyroom
Pricerunner
Prisjakt
Med flera