Bästa bälteskudde

Bästa bälteskudde 2022 – För en säkrare biltur!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Axkid Mate Tar2. Graco Booster3. Beemoo Bälteskudde med ISOFIX
Axkid Mate TarGraco BoosterBeemoo Bälteskudde med ISOFIX
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa bälteskudde 2022 – När du åker bil med ditt barn så finns det krav och regler som du måste följa för att ditt barn ska kunna färdas på ett säkert sätt. Att använda en bälteskudde är en av dessa och här är det viktigt att du väljer en modell som är anpassad efter ditt barns ålder och vikt.  

Så vilka egenskaper bör den rätta bälteskudden vara utrustad med och vilken är marknadens bästa val? Här är det viktigt att du gör ett personligt val, men vi har ändå valt att leta fram de tre modeller som vi tycker lite extra om. Vilken blir din favorit? 

Topp tre bälteskuddar bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Axkid Mate Tar 

Bästa bälteskudde - Axkid Mate Tar
Större bild
 • Mycket prisvänlig 
 • Trepunktsbälte 
 • Rekommenderad vikt: 15-36 kilo 
 • Tyg kan tvättas i maskin 

Som topplistan vinnare har vi utsett Axkids bälteskudde Mate Tar. Oavsett din budget så kommer denna att passa perfekt och dessutom har modellen utrustats med flera egenskaper som gör den väldigt smidig att använda.  

Bland annat fungerar denna bälteskudde utmärkt för trepunktbälten, så att ditt barn kan åka riktigt bekvämt och säkert. Men en annan klar fördel är också att bälteskudden är enkel att använda och tyget kan också lätt avlägsnas och tvättas i maskin för att den ska hålla sig fräsch året om. Den rekommenderade vikten är 15-36 kilo, vilket också gör den perfekt för lite större barn.  

2. Graco Booster – Mycket hög komfort! 

Bästa bälteskudde - Graco Booster Bälteskudde Deluxe Sport Black
Större bild
 • Rekommenderad vikt: 22-36 kilo 
 • Tvättbar klädsel 
 • Formbar stoppning 
 • Mycket bekväm 

Om du letar efter en något mer rejäl bälteskudde som ger ditt barn en mycket hög komfort så bör du kika på Booster från varumärket Graco. Här kommer ditt barn sitta som en riktig kunglighet under färden där kuddens stoppning formar sig efter ditt barn. Klädseln är också tvättbar, vilket gör att den kan användas i många år framöver.  

Den rekommenderade vikten för användning är 22-36 kilo, vilket gör att den passar flera olika barn. Ett utmärkt val om du har en något högre budget och letar efter en väldesignad och framförallt bekväm bälteskudde som också är enkel att ta med sig! 

3. Beemoo Bälteskudde med ISOFIX – Säker stoppning! 

Bästa bälteskudde - Beemoo Bälteskudde med ISOFIX
Större bild
 • Godkänt enligt ECE R44/04 
 • Rekommenderad ålder: 3-12 år 
 • Sitter på plats 
 • Bekväm 

Från varumärket Beemoo har vi också valt att inkludera denna bälteskudde med ISOFIX. Stoppningen gör att kudden sitter på plats i bilen, även när ditt barn inte sitter på kudden. Detta ger en säkrare användning och dessutom behöver du inte oroa dig när du spänner fast ditt barn inför turen. 

Varumärket rekommenderar denna bälteskudde för barn mellan 3-12 år, eller barn med en vikt mellan 22-36 kilo. Precis som med andra bilbarnstolar får denna inte heller användas på en plats i bilen med airbag eftersom detta inte är säkert för ditt barn som är lägre.  

Den stadiga konstruktionen och den sköna stoppningen gör också att ditt barn kan åka riktigt bekvämt, även under längre bilfärder. Ett mycket bra val, som heller inte är alltför kostsamt.  

3 vanliga frågor om bälteskuddar:

Hur använder man en bälteskudde?

En bälteskudde läggs på bilsätet innan ditt barn sätter sig,. Anledningen är för att ditt barn ska hamna högre och därmed kunna färdas i bilen på ett säkrare sätt. Bälteskuddar bör användas tillsammans med trepunktsbälte, då de annars inte uppfyller gällande trafikregler och för att ditt barn ska kunna åka mer bekvämt. 

Vad ska man tänka på vid köp av bälteskudde? 

Det allra viktigaste är att du väljer en bälteskudde som är anpassad efter just ditt barn. Så här är det dels viktigt att du läser vilken ålder och vikt som varumärket anger att bälteskudden är anpassad för. Men dessutom måste bälteskudden också vara bekväm att sitta på. 

Kika lite extra på en modell som har en skön stoppning som formar sig, samt att yttertyget kan tvättas i maskin för att kudden ska hålla sig fräsch i många år. 

Finns det något krav på att använda bälteskudde?

Enligt svensk lag så ska samtliga barn som är under 135 centimeter använda en bälteskudde eller annan skyddsanordning som uppfyller dessa krav. Detsamma gäller oavsett om ni färdas i bil eller buss. Så glöm inte en bilbarnstol eller bälteskudde när du ska ut och åka med familjen. Om du är osäker på vad som gäller, så kan du läsa mer om reglerna på Transportstyrelsens hemsida. 

Hur vi valde ut produkterna till vår topplista 

En bälteskudde är ett nödvändigt inköp för familjer med barn. Så snart ditt barn är gammalt nog att sitta självständigt, vilket oftast är runt tre års ålder så kommer en bälteskudde vara det bästa valet. De är också prisvänliga och vi har valt att leta fram tre stycken modeller som vi finner lite extra utmärkande. 

Till vår hjälp har vi valt att läsa flera olika typer av recensioner, tester och expertutlåtanden inom området. Men vi har också valt att läsa på mer om vilka regler som gäller enligt svensk lag och vad de då inkluderade modellerna bör ha för certifiering. Detta är viktigt att kika på för att du ska kunna göra ett bra val. 

Så när det är dags att ut och åka, oavsett hur korta eller långa sträckor ni ska färdas så måste du säkerställa att bälteskudden är med. Kika på vår topplista för att hitta din favorit och glöm heller inte att jämföra dem för att hitta det allra bästa valet för dig och din familj! 

Källor: 

https://alltombarn.nu/basta-balteskudde/

https://xn--bst-i-test-q5a.co/basta-balteskudden/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa bälteskudde

Jollyroom
BabyV
Prisjakt
Pricerunner